[O1] Słabo grzejące fotele przednie !

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Archi101
    Classic
    • 2011
    • 18

no ja już wiem, że nie będę - bo miałem ochotę się wybrać - ale mam komunie chrześnicy - maj to tez okres komunii ;-)

no chyba że jeszcze termin jest ruchomy? :roll:
    Wszystko czego dziś chcę zamienić Cię na nowy model.
  • Dudekken
    Drive
    • 2010
    • 75

No i pojawił się pierwszy poważny problem w czeszce.
    Do całkiem niedawna wszystko było ok, kiedy to w ostatnich dniach coś zaczęło się dziać z prawidłową pracą podgrzewanych foteli.

Ogólnie sytuacja wygląda tak że maty są na 99 procent sprawne bo po załączeniu zaczynają grzać (w obu fotelach sytuacja jest identyczna). Przekręcam regulator, słychać załączający się przekaźnik, zaczyna grzać i po chwili rozłącza przekaźnik i już ponownie nie załącza przestając grzać (wzrastające ciepło na tyłku i plecach wyraźnie odczuwalne). Jak ruszam regulatorem żeby wywołać załączenie przekaźnika to fotel zaczyna nagrzewać się prawidłowo. Jak tylko zostawię w spokoju regulator przestaje grzać rozłączając przekaźnik.

Może ktoś ma jakiś schemat elektryczny układu ogrzewania, lub ma wiedzę które piny zewrzeć w kostce regulatora (bo wydaje mi się że to jego wina skoro identycznie jest w obu fotelach)

Pomóżcie koledzy w ustaleniu przyczyny usterki, bo przyjdzie zima i będę marzł w tyłek.

EDIT: A powiedzcie koledzy która kostka -ki pod fotelem odpowiadają za zasilanie mat.
    Może spróbuję podpiąć 12V bezpośrednio i sprawdzę jak zachowują się maty.

[ Dodano: Pią 30 Lip, 10 15:21 ]
    Czy na prawdę nikt tutaj nie umie mi pomóc ??? :|

Komentarz

Pracuję...